Ένας κρυφός παράδεισος

Ένα mototrip στους κρυμμένους θησαυρούς της Πελοποννήσου. Ταξιδεύουμε στο μαγευτικό πλατανόδασος του χωριού Πλανητέρο, μια εξαιρετική εμπειρία συνδυασμένης φύσης και διαδρομής. Μετά θα ανακαλύψουμε έναν χωματόδρομο που θα μας πάει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες των Ταξιαρχών. Το ταξίδι μας τελειώνει στο Ναύπλιο, λίγο μετά τον στριφτερό δρόμο του Αχλαδόκαμπου, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα απροσδόκητο γεγονός σε μια από τις μοτοσυκλέτες μας..

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία, το γραφικό Πλανητέρο περιβάλλεται από τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, με πλατάνια και καρυδιές και το διαρκές κελάρυσμα των νερών από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.

Το εκθαμβωτικό πλατανόδασος του Πλανητέρου μαζί με τις πηγές του Αροάνιου- τα νερά αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- προστατεύονται ως περιοχή του δικτύου Natura 2000.

Το χωριό με το ασυνήθιστο και κάπως παράξενο όνομα είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε έναν βραχώδη λόφο και χαρακτηρίζεται από τα πολλά νερά και το πανέμορφο δάσος. Απολαυστικός είναι ο περίπατος ανάμεσα στα πλατάνια, με την πλούσια βλάστηση να αποκαλύπτει το μεγαλείο της φύσης σε κάθε γωνιά, ενώ μέσα στο χωριό κυριαρχεί το παλιό πετρόκτιστο σχολείο και το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου.
Πηγή

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ επεισόδια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ